Ο Δήμος Κηφισιάς εμπιστεύεται τον Ανιγόζανθο!

Λίγες περιοχές της χώρας έχουν συνδέσει τόσο στενά το όνομά τους με την ανθοκομία όσο η Κηφισιά. Επομένως, όταν ο Δήμος επιλέγει να φυτεύσει τον Ανιγόζανθο μας στο νέο χώρο στάθμευσης δίπλα από το κεντρικό άλσος, η αξία αυτής της ψήφου εμπιστοσύνης είναι μεγάλη!

Γιατί ο Δήμος επέλεξε τον Ανιγόζανθο;

Ο Ανιγόζανθος κατάγεται από την ήπειρο της Αυστραλίας και είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό μεσογειακό φυτό. Είναι κατάλληλος για φύτευση στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και παράγει έντονη ανθοφορία με υπέροχα χρώματα που ξεκινά τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο στις συνθήκες της χώρας μας, ενώ το σχήμα και το χρώμα των λουλουδιών του προσδίδει μία εξωτική χροιά στην όψη του.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η πλούσια ανθοφορία του ήταν οι κυριότεροι λόγοι που επέλεξε ο Δήμος το είδος αυτό για την φύτευση στο πάρκινγκ Πλάτανος. Η Κηφισιά φημίζεται για την αγάπη της στα λουλούδια και κάποιο τόσο νέο φυτό όπως ο Ανιγόζανθος δεν θα μπορούσε να ξεφύγει της προσοχής της ομάδας πρασίνου του Δήμου.

Πως φυτέψαμε τον Ανιγόζανθο και ποιες ποικιλίες επιλέξαμε;

Η ιδέα δε χρειάστηκε πολύ χρόνο να γίνει πράξη. Το προσωπικό του Δήμου επισκεύασε το χαλασμένο αρδευτικό στα τρία άδεια κεντρικά παρτέρια του πάρκινγκ και τα μέλη της ομάδας μας έφθασαν με το υλικό για να γίνει η φύτευση.

Στην κηποτεχνία προτιμούμε να φυτεύουμε το φθινόπωρο ώστε τα φυτά μας να έχουν χρόνο να εγκατασταθούν πριν τις μεγάλες απαιτήσεις του καλοκαιριού. Στη δική μας περίπτωση όμως αυτό δεν ήταν εφικτό, έτσι χρειάστηκε να αφαιρέσουμε όλα τα άνθη του Ανιγόζανθου ώστε περιορίσουμε τις ανάγκες του στις πολύ ζεστές ημέρες του Ιουλίου. Η απόφαση μας αποδείχθηκε σωτήρια καθώς την επόμενη μέρα της φύτευσης ένα δυνατό μπουρίνι βομβάρδισε με χαλάζι τα φυτά μας, και τραυμάτισε τα φύλλα τους. Παρά το δύσκολο ξεκίνημα, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες λόγω της φοβερής ανθεκτικότητας των ποικιλιών που επιλέξαμε.

Χρησιμοποιήσαμε περισσότερα από 120 φυτά των ποικιλιών Pearl, Inferno, Bonanza, Tenacity, και Ballad, τα οποία θα μεγαλώσουν μέσα στους επόμενου μήνες στα παρτέρια τους, και θα αρχίσουν να εντυπωσιάζουν τους χρήστες του πάρκινγκ από το τέλος του χειμώνα με χρώματα που δεν είναι συνηθισμένα σε τέτοιες κατασκευές!