Βιωσιμότητα

Χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές

Στην Marathon Plants έχουμε γνώση των καίριων ζητημάτων που απασχολούν τις κοινωνίες του σήμερα και δεσμευόμαστε στην αλλαγή όπου και όποτε απαιτείται.

Στην προσπάθεια μετατροπής της οικογενειακή μας επιχείρησης σε μια μοντέρνα βιομηχανία, επενδύουμε στην βιώσιμη ανάπτυξη για το μέλλον μας.

Εντοπίζουμε, καταγράφουμε και θέτουμε στόχους γύρω από δύο βασικούς πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης, τον κοινωνικό και τον περιβαλλοντικό. Όλα αυτά γίνονται για να παραδώσουμε έναν πιο πράσινο και φιλικό πλανήτη στα παιδιά μας.

Οι κοινότητές μας είναι προτεραιότητα

Οι άνθρωποί μας είναι στο επίκεντρο, και ως τόπος εργασίας, η Marathon Plants θέτει το σεβασμό ως βασική και αδιαπραγμάτευτη αξία, προσφέροντας ένα περιβάλλον όπου ο εργαζόμενος μπορείς να εκφραστεί και να αισθανθεί ότι τον προσέχουν.

  • Τηρούμε υψηλά στάνταρ ασφάλειας και καθαριότητας στους χώρους εργασίας
  • Προσφέρουμε εκπαίδευση μέσα στον χρόνο εργασίας
  • Δημιουργούμε συνθήκες ξεκούραστης εργασίας με χώρο φαγητού, μεγάλα διαλείμματα κτλ.

Η φύση μας παρέχει
και θέλουμε να δίνουμε πίσω

Η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος είναι βασικός στόχος για εμάς.

Μείωση χρήσης χημικών.

Χρησιμοποιούμε Συστήματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιβλαβών Οργανισμών τα οποία αξιοποιούν χρήσιμους μικροοργανισμούς για την φυτοπροστασία.

Έχουμε εγκαταστήσει ένα καινοτόμο σύστημα εμπλουτισμού νερού με ιόντα χαλκού για την καταπολέμηση μυκητιάσεων και την περεταίρω μείωση των χημικών ψεκασμών.

Πράσινη ενέργεια

Επενδύσαμε στην πράσινη ενέργεια, εγκαθιστώντας ηλιακά πάνελ στην βασική μας τοποθεσία, τα οποία καλύπτουν περισσότερο από το 40% της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Επί προσθέτως έχουμε αντικαταστήσει τους παλιούς καυστήρες μαζούτ, με νέους, πιο τεχνολογικά εξελιγμένους καυστήρες βιομάζας.

Καλλιέργεια ειδών που είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Η βιοποικιλότητα και η διατήρηση των ειδών είναι σημαντική για τον πλανήτη.

Όλες οι ενέργειες που κάνουμε, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια ειδών που αγαπούν οι μέλισσες, λειτουργούν προς αυτό το στόχο. Απόδειξη αυτών είναι πως την άνοιξη πραγματοποιείται μια συμφωνία από χρώματα και μέλισσες στις ανοιχτές μας καλλιέργειες.

Εξοικονόμιση νερού 

Έχουμε εγκαταστήσει ένα σύγχρονο σύστημα ύδρευσης που χρησιμοποιεί ατομικούς σταλαχτές ακρίβειας και βελτιστοποιεί την κατανάλωση.

Η πλειοψηφία των θερμοκηπίων μας έχουν συστήματα αποστράγγισης και ανακύκλωσης νερού που ελαχιστοποιούν την χρήση του νερού.

Διαχείριση Αποβλήτων

Με πρωτοβουλία της εταιρίας μας και τη συνεργασία του δήμου Μαραθώνα, εφαρμόζουμε διαδικασία ανακύκλωσης για όλα τα χαρτιά και τα πλαστικά απόβλητα που προκύπτουν από την παραγωγή μας.