Ανιγόζανθος Celebrations: Νέα μαγικά χρώματα

Η νέα σειρά του ανιγόζανθου είναι γεγονός, τα Celebrations έφτασαν και θα σας ξετρελάνουν με τα μαγικά τους χρώματα. Αποτελείται από πέντε ολοκαίνουργιες ποικιλίες με εντελώς διαφορετικά χρώματα από τα Bush Gems, κυρίως σε δίχρωμες παραλλαγές του μπλε, μοβ, κόκκινού και χρυσού. Τα συγκεκριμένα υβρίδια είναι σχεδιασμένα για την βέλτιστη απόδοση σε γλάστρες εξωτερικού χώρου με άπλετη έκθεση στο φως του ηλίου, και είνα ιδανικά για γλάστρες 12-15 εκατοστών.
Είναι πολύ παρόμοιοι θάμνοι με την γνωστή σε όλους «Bush Gems» σειρά. Η βασική διαφορά τους, πέρα από το χρώμα, βρίσκεται στο ύψος του φυτού, το οποίο στην περίπτωση των Celebrations δεν ξεπερνάει τα 50 εκατοστά. Συνολικά είναι λίγο μικρότερα και πιο συμπαγή, ενώ το φύλλωμα του θάμνου στην βάση έχει πιο πυκνό και λεπτό φύλλωμα.

Masquerade

Το διαμάντι της σειράς Celebrations, είναι η μοναδική μπλε ποικιλία ανιγόζανθου παγκοσμίως. Η ιδιαιτερότητα του όμως δεν σταματάει εκεί, καθώς και ο θάμνος του έχει λεπτά, γκρι-μπλε φύλλα, εντελώς διαφορετικά από τους ανιγόζανθους που έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Aussie Spirit

Μια ιδιαίτερη διακριτική, δίχρωμη ποικιλία με χρυσή βάση και πράσινο τελείωμα στο άνθος. Υιοθετεί το κοινό χαρακτηριστικό της σειράς, λεπτό και ανθεκτικό φύλλωμα στον θάμνο, με ανοιχτές πράσινες αποχρώσεις και είναι η πιο συμπαγής και κοντή από την σειρά των Celebrations.

Carnivale

Με πυκνή ανθοφορία σε φανταχτερές αποχρώσεις του μοβ, η Carnivale θυμίζει τις αποκριές. Παρόμοια με τις υπόλοιπες κυκλοφορίες της σειράς, έχει ανοιχτό μπλε φύλλωμα με λεπτό φύλλο και παράγει τους ψηλότερους ανθοφόρους βλαστούς.

Cocktail

Η ποικιλία που πρέπει να έχει κάθε μπαρ στον κήπο της, η Cocktail έχει μπλε άνθη με βαθύ μοβ στη βάση τους. Ο θάμνος της είναι αρκετά συμπαγής και έχει πυκνό φύλλωμα σε αποχρώσεις μπλε-γκρι.

Fireworks

Ένας ανιγόζανθος που καλεί για εορτασμούς καθώς φέρνει τα πυροτεχνήματα, με τα γαλάζια άνθη που έχουν ροζ-κόκκινο στην βάση τους που επεκτείνεται μέχρι το στέλεχος του ανθού. Κοινό χαρακτηριστικό με τα «αδέρφια» του είναι το συμπαγές του σχήμα και το λεπτό, μπλε φύλλωμα.